Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba


Index stranica MATEMATIČKI FORUM „MATEMANIJA“ – UOPŠTENO O RADU FORUMA PITANJA, PREDLOZI, ZAPAŽANJA...

Predlog: Nova tema

Sve o radu foruma – pitanja, primedbe, predlozi itd.
Ova rubrika nije predviđena za zadatke, niti za bilo kakva pitanja u vezi s matematikom!

Re: Predlog: Nova tema

Postod Daniel » Sreda, 15. Jul 2020, 23:54

drmm je napisao:Složićemo se da ovi zadaci prevazilaze težinu zadataka koji se obradjuju na časovima redovne nastave. Zadatak 1. mogli bi svrstati u rubriku Teorija brojeva, a zadatak 2. u rubriku Algebra, ali kako se u tim rubrikama pretežno postavljaju zadaci čija težina odgovara zadacima sa prijemnog ispita, moglo bi doći do konfuzije jer ova dva zadatka ipak zahtevaju veće znanje i potpuno drugačiji pristup rešavanju nego neki "normalni" zadaci.

Ovo ne stoji. I dosad smo u okviru jedne iste rubrike imali veliku šarolikost u pogledu težine zadataka, pa nije dolazilo ni do kakve konfuzije.

drmm je napisao:Sa druge strane ne vidim razlog zbog kog bi otvaranje takve rubrike moglo oštetiti forumu Matemanije,

Evo primer. ognjentesic je postavio izuzetno zanimljiv zadatak s takmičenja, iz kombinatorike. Da ga je kojim slučajem stavio u tu novu rubriku za takmičenja, umesto u rubriku „Kombinatorika“, neko ko pretražuje rubriku „Kombinatorika“ u potrazi za zadacima višeg nivoa ostao bi uskraćen za taj zadatak jer se, možda, ne bi setio da pregleda i rubriku za takmičarske zadatke.

drmm je napisao:čak naprotiv verujem da će se i u takmičarskim krugovima pročuti da se na Matemaniji mogu postavljati pitanja i u vezi zadataka sa takmičenja.

Pa mogu se postavljati i sad. Štaviše, već su i postavljani.
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel   ONLINE
Administrator
 
Postovi: 8524
Lokacija: Beograd
Zahvalio se: 4569 puta
Pohvaljen: 4548 puta

Sharuj ovu temu na:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace Share on Google+ Google+

Re: Predlog: Nova tema

Postod Daniel » Sreda, 15. Jul 2020, 23:56

Saopštenje moderatorskog tima:
U moderatorskom timu smo detaljno razmotrili sve iznete argumente, ali smatramo (i čvrsto ostajemo pri tom stavu) da je pokretanje zasebne rubrike za takmičarske zadatke potpuno nepotrebno. Svi zadaci, uključujući i one s takmičenja, treba da budu postavljeni u onu rubriku kojoj, po matematičkoj oblasti, pripadaju. Kako bi se znalo da je u pitanju zadatak s takmičenja, uvek treba u produžetku naslova teme to i naglasiti (npr. „Dokaz nejednakosti – republičko takmičenje drugi razred 20YY“ – potpuno analogno onome što već imamo s prijemnim ispitima). Na taj način, onaj ko traži zadatke s takmičenja, lako će ih i naći, ukucavanjem pojma „takmičenje“ u polje za pretragu.
Svakako još jednom hvala na iznetom predlogu, i pozivamo vas da i ubuduće iznosite svoje predloge – neki će biti odbijeni, a neki će, opet, biti prihvaćeni – to je sasvim normalno.
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel   ONLINE
Administrator
 
Postovi: 8524
Lokacija: Beograd
Zahvalio se: 4569 puta
Pohvaljen: 4548 puta

Prethodna

Povratak na PITANJA, PREDLOZI, ZAPAŽANJA...

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Index stranicaTimObriši sve kolačiće boarda
Danas je Utorak, 19. Januar 2021, 21:14 • Sva vremena su u UTC + 1 sat
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod – www.CyberCom.rs