Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba


Index stranica

Često Postavljana Pitanja

Pitanja Prijave i Registracije

Zašto ne mogu da se prijavim?
Ima nekoliko razloga zbog kojih bi ovo moglo da se pojavi. Prvo, proverite da li su vaše korisničko ime i lozinka ispravni. Ukoliko jesu, povežite se s administratorom foruma kako biste proverili da niste možda pod zabranom. Takođe je moguće da administrator foruma ima grešku u konfiguraciji sa svoje strane, te da bi možda trebalo da je ispravi.
Vrh

Zašto uopšte moram da se registrujem?
Možda i ne morate, na administratoru foruma je da odluči da li je potrebno da se registrujete kako biste slali poruke. Pored toga, registracija će vam dati i dodatne mogućnosti koje nisu dostupne gostima, kao što su izbor slike grba, privatne poruke, slanje mejlova korisnicima, učlanjenje u korisničke grupe itd. Potrebno je samo nekoliko trenutaka za registraciju, pa je preporučljivo da to uradite.
Vrh

Zašto dobijam automatsku odjavu?
Ukoliko niste označili kućicu Prijavi me automatski pri svakoj poseti, kada se prijavite, forum će vas držati prijavljenim samo za to vreme. Ovo sprečava zloupotrebu vašeg naloga od strane bilo koga drugog. Kako biste ostali prijavljeni, označite kućicu tokom prijave. Ovo nije preporučljivo ukoliko forumu pristupate s računara koji delite s nekim, npr. biblioteka, internet kafe, univerzitetski računarski centar itd. Ukoliko ne vidite ovu kućicu, to znači da je administrator onemogućio ovu mogućnost.
Vrh

Kako da sprečim da se moje korisničko ime pojavi na spisku korisnika na vezi?
U svojoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči, pod „Postavke foruma“, naći ćete mogućnost Sakrij moj status na vezi. Omogućite ovu mogućnost sa Da i pojavljivaćete se samo administratorima, urednicima i samom sebi. Za ostale ćete biti smatrani kao sakriveni korisnik.
Vrh

Izgubio sam svoju lozinku!
Ne paničite! Iako vaša lozinka ne može biti vraćena, ona lako može da bude ponovo napravljena. Posetite stranicu za prijavu i kliknite na Zaboravio sam šifru. Ispratite sva uputstva i trebalo bi da budete u stanju da se ponovo prijavite uskoro.
Vrh

Registrovan sam, ali ne mogu da se prijavim!
Kao prvo, proverite svoje korisničko ime i lozinku. Ukoliko su ispravni, onda se jedna od dve stvari možda desila. Ukoliko je omogućena COPPA podrška i prilikom registracije ste naveli da ste mlađi od 13 godina, moraćete da sledite uputstva koja ste dobili. Neki forumi, takođe, mogu da traže da novoregistrovani nalozi budu aktivirani, bilo od strane vas samih, bilo od strane administratora, pre nego što možete da se prijavite; ovaj podatak je bio prisutan tokom registracije. Ukoliko vam je poslat e-mail, pratite uputstva. Ukoliko vam nije stigao e-mail, možda ste dali neispravnu e-mail adresu, ili vam je e-mail uhvaćen od strane spam prečistača. Ukoliko ste sigurni da je vaša e-mail adresa koju ste dali ispravna, probajte da se povežete s administratorom foruma.
Vrh

Registrovao sam se u prošlosti, ali više ne mogu da se prijavim?!
Moguće je da je administrator deaktivirao ili obrisao vaš nalog iz nekog razloga. Takođe, mnogi forumi povremeno uklanjaju korisnike koji nisu ništa pisali tokom dugog vremena, kako bi se smanjila veličina baze. Ukoliko se ovo dogodilo, probajte se ponovo registrovati i budite aktivniji u razgovorima.
Vrh

Šta je COPPA?
COPPA, ili Child Online Privacy and Protection Act iz 1998, zakon je u SAD koji zahteva od veb stranica koje potencijalno skupljaju podatke maloletnika mlađih od 13 godina da imaju pismenu saglasnost roditelja ili drugi način priznanja od strane zakonitih staratelja, da dozvoljavaju sabiranje ličnih podataka od maloletnika mlađih od 13 godina. Ukoliko niste sigurni da li se ovo primenjuje na vas kao nekoga ko pokušava da se registruje, ili na veb stranicu na koju se pokušavate registrovati, povežite se s pravnim savetnikom za pomoć. Molimo, znajte da phpBB Grupa ne može da pruža pravne savete i da suština povezivanja sa zakonom nije briga bilo koje druge vrste, osim one naznačene iznad.
Vrh

Zašto ne mogu da se registrujem?
Moguće je da je vlasnik veb stranice zabranio vašu IP adresu, ili onemogućio korisničko ime koje pokušavate da registrujete. Vlasnik veb stranice je mogao, takođe, da onemogući registracije, kako bi sprečio novim posetiocima da se prijave. Povežite se s administratorom foruma za pomoć.
Vrh

Šta „Obriši sve kolačiće foruma“ radi?
„Obriši sve kolačiće foruma“ briše sve kolačiće napravljene od strane phpBB3, koji vas drže prepoznatim i prijavljenim na forum. Takođe, pruža i mogućnosti kao što je praćenje pročitanog, ukoliko je to omogućeno od strane administratora foruma. Ukoliko imate smetnji pri prijavi ili odjavi, brisanje kolačića foruma može pomoći.
Vrh

Korisničke Postavke

Kako menjam svoje postavke?
Ukoliko ste registrovan korisnik, sve vaše postavke su sačuvane u bazi. Za njihovo menjanje, posetite svoju Korisničku Kontrolnu Ploču; veza obično može biti pronađena pri vrhu stranica foruma. Ovaj sistem će vam omogućiti da promenite sve svoje postavke.
Vrh

Vremena nisu ispravna!
Moguće je da je prikazano vreme iz druge vremenske zone. Ukoliko je ovo slučaj, posetite svoju Korisničku Kontrolnu Ploču i promenite svoju vremensku zonu u skladu sa svojim područjem, npr. London, Pariz, Njujork, Sidnej itd. Molimo, znajte da menjanje vremenske zone, kao i mnogih drugih postavki, može biti urađeno samo od strane registrovanih korisnika. Ukoliko niste registrovani, ovo je dobar trenutak da to uradite.
Vrh

Promenio sam vremensku zonu, ali vreme je i dalje pogrešno!
Ukoliko ste sigurni da ste vremensku zonu i Letnje Računanje Vremena / DST podesili ispravno, a vreme je i dalje neispravno, onda je vreme sačuvano na satu servera neispravno. Molimo vas da obavestite administratora da otkloni smetnje.
Vrh

Moj jezik nije na spisku!
Ili administrator nije instalirao vaš jezik, ili još niko nije preveo ovaj forum na vaš jezik. Probajte da pitate administratora foruma da instalira jezički paket koji vam treba. Ukoliko jezički paket ne postoji, osećajte se slobodnim da napravite novi prevod. Više podataka može biti pronađeno na veb stranici phpBB Grupe (pogledajte vezu pri dnu stranica).
Vrh

Kako da prikažem sliku pored svog korisničkog imena?
Postoje dve slike koje se mogu pojaviti pored korisničkog imena kada pregledate poruke. Jedna od njih može biti slika udružena s vašim činom, uglavnom u obliku zvezdica, blokova ili tačaka, ukazujući na to koliko ste poruka poslali, ili na vaš status na forumu. Druga, obično veća slika, poznatija je kao grb i uglavnom jedinstvena ili lična za svakog korisnika. Na administratoru foruma je da omogući grbove i da izabere način na koji grbovi mogu biti dostupni. Ukoliko niste u mogućnosti da koristite grbove, povežite se s administratorom foruma i pitajte za razlog.
Vrh

Šta je moj čin i kako da ga promenim?
Činovi, koji se pojavljuju ispod vašeg korisničkog imena, ukazuju ili na broj poruka koje ste poslali, ili za prepoznavanje određenih korisnika, npr. urednika i administratora. Uglavnom, ne možete neposredno da menjate izraz nijednog čina na forumu, pošto su oni podešeni od strane administratora foruma. Molimo da ne zloupotrebljavate forum nepotrebnim pisanjem samo da biste povećali svoj čin. Većina foruma ovo neće trpeti i urednik ili administrator će vrlo jednostavno da smanji vaš broj poruka.
Vrh

Kada kliknem na e-mail vezu korisnika, pita me da se prijavim?
Samo registrovani korisnici mogu slati e-mail drugim korisnicima preko ugrađenog e-mail obrasca i samo ukoliko je administrator omogućio ovu mogućnost. Cilj ovoga je da se spreči zlonamerna upotreba e-mail sistema od anonimnih korisnika.
Vrh

Pitanja Postovanja

Kako da pošaljem temu u forum?
Za slanje nove teme u forum, kliknite na odgovarajuće dugme, bilo na stranici prikaza foruma, bilo na stranici prikaza tema. Može vam biti potrebno da se registrujete pre nego što možete slati poruke. Spisak vaših dozvola u svakom forumu je dostupan pri dnu stranica prikaza foruma i tema. Primer: Možete postavljati nove teme u ovom forumu, Možete glasati u ovom forumu itd.
Vrh

Kako da izmenim ili obrišem poruku?
Ukoliko niste administrator ili urednik foruma, možete da menjate ili brišete samo sopstvene poruke. Možete da izmenite poruku klikom na dugme za izmenu za određenu poruku, ponekad samo određeno vreme nakon što je poruka napravljena. Ukoliko je neko već odgovorio na poruku, naći ćete mali komad dobijenog teksta ispod poruke kada se vratite na temu, koji prikazuje broj puta koliko ste je izmenili, zajedno s datumom i vremenom. Ovo će se pojaviti samo ukoliko je neko već odgovorio; neće se pojaviti ukoliko je urednik ili administrator izmenio poruku, iako oni mogu da ostave belešku zašto su izmenili poruku. Molimo, znajte da obični korisnici ne mogu da obrišu poruku nakon što neko odgovori.
Vrh

Kako da dodam potpis svojoj poruci?
Da biste dodali potpis poruci, morate prvo da ga napravite, što se radi preko vaše Korisničke Kontrolne Ploče. Kada ga napravite, možete da označite kućicu Dodaj potpis na obrascu za pisanje, kako biste dodali svoj potpis. Takođe, možete da dodajete potpis kao zadato svim svojim porukama, označavanjem odgovarajuće kućice u svom profilu. Ukoliko uradite tako, i dalje možete da sprečite dodavanje potpisa određenim porukama odznačavanjem kućice „Dodaj potpis“ na obrascu za slanje poruke.
Vrh

Kako da napravim glasanje?
Kada šaljete novu temu ili menjate prvu poruku teme, kliknite na „Dodaj glasanje“ ispod glavnog obrasca za slanje; ukoliko ne možete da vidite ovo, nemate odgovarajuće dozvole da pravite glasanja. Unesite naziv i bar dve ponude u odgovarajuća polja, proveravajući da li je svaka ponuda u odvojenom redu u tekstualnom području. Možete, takođe, da postavite broj ponuda koje korisnici mogu izabrati tokom glasanja pod „Ponuda po korisniku“, vremensko ograničenje u danima za glasanje (0 za neograničeno trajanje) i, na kraju, mogućnost da dozvolite korisnicima da naprave ispravku svojih glasova.
Vrh

Zašto ne mogu da dodam više ponuda za glasanje?
Ograničenje za ponude glasanja je postavljeno od strane administratora foruma. Ako osećate potrebu da dodate više ponuda svom glasanju od dozvoljene količine, povežite se s administratorom foruma.
Vrh

Kako da izmenim ili da obrišem glasanje?
Kao i s porukama, glasanja mogu da budu izmenjena samo od strane izvornog pošiljaoca, urednika ili administratora. Za izmenu glasanja, kliknite da izmenite prvu poruku u temi; ona uvek ima glasanje koje joj je pridruženo. Ukoliko niko nije glasao, korisnici mogu da obrišu glasanje, ili da izmene bilo koju ponudu glasanja. Međutim, ukoliko su članovi već glasali, samo urednici i administratori mogu da ih menjaju i brišu. Ovo sprečava da se menjaju ponude tokom glasanja.
Vrh

Zašto ne mogu da pristupim forumu?
Neki forumi mogu da imaju ograničen pristup određenim korisnicima ili grupama. Za pregledanje, čitanje, pisanje ili izvođenje drugih postupaka, mogu vam biti potrebne posebne dozvole. Povežite se s urednikom ili administratorom, kako bi vam omogućili pristup.
Vrh

Zašto ne mogu da dodajem priloge?
Dozvole za priloge se daju po forumu, po grupi, ili po korisniku. Administrator foruma možda nije dozvolio dodavanje priloga određenim forumima u kojima pišete, ili možda samo određene grupe mogu slati priloge. Povežite se s administratorom ukoliko niste sigurni zašto ne možete da dodajete priloge.
Vrh

Zašto sam dobio opomenu?
Svaki administrator foruma ima svoj skup pravila za veb stranicu. Ukoliko ste prekršili neko od pravila, može vam biti dodeljena opomena. Molimo, znajte da je ovo pitanje odluke administratora foruma, kao i da phpBB Grupa nema ništa s opomenama na određenoj veb stranici. Povežite se s administratorom ukoliko niste sigurni zašto vam je dodeljena opomena.
Vrh

Kako mogu da prijavim poruku uredniku?
Ukoliko je administrator foruma ovo omogućio, trebalo bi da vidite dugme za prijavljivanje poruka tik pored poruke koju želite da prijavite. Klikom na ovo, proći ćete kroz korake neophodne za prijavu poruke.
Vrh

Za šta je dugme „Sačuvaj nacrt“ pri slanju teme?
Ovo vam omogućava da sačuvate poruke za kasnije upotpunjenje i slanje. Za učitavanje sačuvanih nacrta, posetite Korisničku Kontrolnu Ploču.
Vrh

Zašto moja poruka treba da bude odobrena?
Administrator foruma je možda odlučio da forum u koji pišete treba prethodno da ima pregledane poruke. Takođe je moguće da vas je administrator postavio u grupu korisnika čije poruke treba prvo pregledati, pre nego što budu bile puštene. Molimo da se povežete s administratorom foruma za više podataka.
Vrh

Kako da poguram svoju temu?
Klikom na vezu „Poguraj temu“ dok je pregledate, možete „pogurati“ temu na vrh foruma na prvoj stranici. Međutim, ukoliko ovo ne vidite, onda je guranje tema možda onemogućeno, ili dozvoljeno vreme između guranja nije još dostignuto. Takođe je moguće da pogurate temu tako što ćete jednostavno odgovoriti na nju, međutim, budite sigurni da sledite pravila foruma kada to radite.
Vrh

Oblikovanja i Tipovi Tema

Šta je BBKod?
BBKod je posebna primena HTML, koja nudi veliku kontrolu u oblikovanju određenih objekata u poruci. Korišćenje BBKoda je omogućeno od strane administratora, ali takođe može da bude i onemogućeno po porukama u obrascu za pisanje. BBKod je sam po sebi sličan u stilu s HTML, ali su tagovi zatvoreni uglastim zagradama [ i ] pre nego < i >. Za više podataka o BBKodu pogledajte vodič kojem možete da pristupite sa stranice za pisanje.
Vrh

Mogu li da koristim HTML?
Ne. Nije moguće slati HTML na ovom forumu i imati ga predstavljenog kao HTML. Većina oblikovanja koja se mogu preneti korišćenjem HTML mogu biti primenjena koristeći BBKod umesto njega.
Vrh

Šta su Smajlići?
Smajlići, ili Emotikoni, male su slike koje mogu biti iskorišćene za izražavanje osećanja koristeći kratak kôd, npr. :) znači srećan, dok :( znači tužan. Pun spisak smajlića može biti viđen preko obrasca za pisanje. Probajte da ne preterujete s upotrebom smajlića, utoliko pre, pošto oni mogu brzo učiniti poruku nečitljivom i urednik može da ih izbaci ili ukloni poruku zajedno s njima. Administrator foruma je možda takođe podesio ograničenje za broj smajlića koje možete koristiti u poruci.
Vrh

Mogu li slati slike?
Da, slike mogu biti prikazane u vašim porukama. Ukoliko je administrator omogućio priloge, možete biti u mogućnosti da dodate sliku na forum. U suprotnom, morate napraviti vezu do slike pohranjene na javno pristupačnom veb serveru, npr. http://www.example.com/my-picture.gif. Ne možete napraviti vezu do slika pohranjenih na svom PC (osim, ukoliko nije javno pristupačni veb server), niti slike pohranjene iza mehanizama koji traže potvrdu, npr. hotmail ili yahoo poštanska sandučad, lozinkom zaštićene veb stranice itd. Za prikaz slike koristite BBKod [img] tag.
Vrh

Šta su opšta saopštenja?
Opšta saopštenja sadrže važne podatke i treba da ih pročitate što je moguće pre. Opšta saopštenja će se pojaviti na vrhu svakog foruma i, takođe, u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Dozvole za opšta saopštenja daje administrator foruma.
Vrh

Šta su saopštenja?
Saopštenja često sadrže važne podatke za forum koji trenutno čitate i trebalo bi da ih pročitate što je moguće pre. Saopštenja se pojavljuju na vrhu svake stranice u forumu za koji su poslata. Kao i s opštim saopštenjima, dozvole za saopštenja daje administrator foruma.
Vrh

Šta su lepljive teme?
Lepljive teme u forumu se pojavljuju ispod bilo kog saopštenja pri pregledu foruma i samo na prvoj stranici. One su nekada veoma važne, pa bi trebalo da ih pročitate kad možete. Kao i sa saopštenjima i opštim saopštenjima, dozvole za lepljive teme daje administrator foruma.
Vrh

Šta su zaključane teme?
Zaključane teme su teme u kojima korisnici ne mogu više odgovarati i bilo koje glasanje koje se nalazi u njima je automatski okončano. Teme mogu biti zaključane iz više razloga i podešene su na ovaj način ili od strane urednika ili od strane administratora foruma. Možete, takođe, biti u mogućnosti da zaključate svoje sopstvene teme, u zavisnosti od dozvola koje su vam dodeljene od strane administratora foruma.
Vrh

Šta su ikone teme?
Ikone teme su slike izabrane od strane pošiljaoca i pridružene porukama kako bi ukazivale na njihov sadržaj. Mogućnost korišćenja ikona teme zavisi od dozvola postavljenih od strane administratora foruma.
Vrh

Nivoi Korisnika i Grupe

Šta su Administratori?
Administratori su ljudi s najvišim nivoom dodeljene kontrole nad i u forumu. Ovi članovi mogu da kontrolišu sve vidove postupaka na forumu, uključujući postavljanje dozvola, zabrana korisnika, pravljenje korisničkih grupa ili postavljanje urednika itd, u zavisnosti od osnivača foruma i toga koje je dozvole dao drugim administratorima. Oni, takođe, mogu imati punu uredničku sposobnost u svim forumima, u zavisnosti od toga šta im je osnivač foruma dozvolio.
Vrh

Šta su Urednici?
Urednici su pojedinci (ili grupe pojedinaca) čiji je posao da prate forum iz dana u dan. Oni imaju moć da izmene ili obrišu poruke i zaključaju, otključaju, pomere, obrišu i razdvoje teme u forumima koje oni uređuju. Uopšteno, urednici su tu da spreče ljude da promaše temu ili da idu van teme ili da prave smetnje slanjem uvredljivog ili agresivnog sadržaja.
Vrh

Šta su korisničke grupe?
Korisničke grupe su grupe korisnika koje dele zajednicu u odeljke s kojima administratori foruma mogu da rade. Svaki korisnik može pripadati različitim grupama i svakoj grupi mogu biti dodeljene pojedinačne dozvole. Ovo daje lak način administratorima da promene dozvole za mnoštvo korisnika odjednom, kao što je menjanje dozvola urednika, ili omogućavanje korisnicima da pristupe privatnom forumu.
Vrh

Gde su korisničke grupe i kako da pristupim nekoj?
Možete pregledati sve korisničke grupe preko veze „Korisničke grupe“ u svojoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Ukoliko biste voleli da se priključite nekoj, nastavite klikom na odgovarajuće dugme. Ipak, nemaju sve grupe otvoren pristup. Neke mogu tražiti odobrenje za pristup, neke mogu biti zatvorene, a neke mogu imati čak i sakriveno članstvo. Ukoliko je grupa otvorena, možete da joj pristupite klikom na odgovarajuće dugme. Ukoliko grupa zahteva odobrenje za pristup, možete tražiti pristup klikom na odgovarajuće dugme. Vođa korisničke grupe treba da vam odobri pristup i može da vas pita zašto želite da se priključite grupi. Molimo da ne dosađujete vođama grupa ukoliko vam ne odobre pristup; imaće oni svoje razloge.
Vrh

Kako da postanem vođa korisničke grupe?
Vođa korisničke grupe je obično dodeljen kada su korisničke grupe pravljene od strane administratora foruma. Ukoliko ste zainteresovani za pravljenje korisničke grupe, onda kao prva stvar treba da bude da se povežete s administratorom, šaljući mu privatnu poruku.
Vrh

Zašto se neke grupe pojavljuju u drugačijoj boji?
Administratoru je omogućeno da dodeli boju članovima korisničke grupe, radi lakšeg prepoznavanja članova te grupe.
Vrh

Šta je „Podrazumevana korisnička grupa“?
Ukoliko ste član više od jedne korisničke grupe, vaša podrazumevana grupa je iskorišćena za određivanje koja boja i čin grupe bi trebalo da se prikažu za vas kao podrazumevano. Administrator foruma vam može dati dozvolu da promenite svoju podrazumevanu korisničku grupu preko svoje Korisničke Kontrolne Ploče.
Vrh

Šta je veza „Tim“?
Ova stranica vam pruža spisak osoblja foruma, uključujući administratore foruma i urednike koji uključuju pojedinosti o tome koje forume uređuju.
Vrh

Privatne Poruke

Ne mogu da šaljem privatne poruke!
Postoje tri razloga za ovo; niste registrovani i/ili niste prijavljeni, administrator foruma je onemogućio privatne poruke, ili vas je administrator foruma sprečio da šaljete privatne poruke. Povežite se s administratorom foruma za više podataka.
Vrh

Nastavljam da dobijam nepoželjne privatne poruke!
Možete blokirati korisnika da vam šalje privatne poruke, korišćenjem pravila poruka u svojoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Ukoliko dobijate uvredljive privatne poruke od određenog korisnika, obavestite administratora foruma; oni imaju moć da spreče korisnika da uopšte šalje privatne poruke.
Vrh

Primio sam spam ili uvredljiv e-mail od nekog s ovog foruma!
Žao nam je što to čujemo. Obrazac za e-mail ovog foruma uključuje obezbeđenje koje pokušava da prati korisnike koji šalju takve poruke, pa pošaljite e-mail administratoru foruma s punom kopijom e-maila koji ste dobili. Vrlo je važno da ovo uključuje zaglavlja koja sadrže pojedinosti korisnika koji je poslao e-mail. Administrator foruma potom može da preduzme određene radnje.
Vrh

Prijatelji i Ignorisani

Šta je spisak Prijatelja i Ignorisanih?
Možete koristiti ove spiskove za organizovanje drugih članova foruma. Članovi dodati vašem spisku prijatelja biće pobrojani u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči za brz pristup da vidite njihov status na vezi i da im pošaljete privatne poruke. S osnovom u podršci od predloška, poruke ovih korisnika mogu takođe biti jako osvetljene. Ukoliko dodate korisnika na spisak ignorisanih, bilo koje poruke koje oni pošalju biće sakrivene kao podrazumevano.
Vrh

Kako mogu da dodam/uklonim korisnike sa svog spiska Prijatelja ili Ignorisanih?
Možete da dodate korisnike na svoj spisak na dva načina. U svakom korisničkom profilu postoji veza za dodavanje korisnika, bilo na vaš spisak Prijatelja, bilo Ignorisanih. Drugi način, iz svoje Korisničke Kontrolne Ploče možete neposredno da dodajete korisnike unošenjem njihovih korisničkih imena. Možete, takođe, da uklonite korisnike sa svog spiska, koristeći istu stranicu.
Vrh

Pretraga Foruma

Kako mogu da pretražujem forum ili forume?
Unošenjem pojma za pretragu u kućicu za pretragu, smeštenu na pregledu početne stranice, pregledu foruma i pregledu teme. Naprednoj pretrazi se može pristupiti klikom na vezu „Napredna pretraga“, koja je dostupna na svim stranicama foruma. Kako da pristupite pretrazi može da zavisi od stila koji je korišćen.
Vrh

Zašto moja pretraga ne daje rezultate?
Vaša pretraga je verovatno bila previše nejasna i uključivala je mnogo uopštenih pojmova koji nisu indeksirani od strane phpBB3. Budite određeniji i koristite mogućnosti dostupne u Naprednoj pretrazi.
Vrh

Zašto moja pretraga izbacuje praznu stranicu!?
Vaša pretraga je dala previše rezultata da bi server mogao da ih sve pohvata. Koristite „Napredna pretraga“ i budite određeniji u korišćenim pojmovima i forumima koji treba da budu pretraženi.
Vrh

Kako da pretražujem članove?
Posetite stranicu „Članovi“ i kliknite na vezu „Pronađi člana“.
Vrh

Kako mogu da pronađem svoje poruke i teme?
Vaše poruke mogu biti pronađene bilo klikom na „Pretraži poruke korisnika“ u Korisničkoj Kontrolnoj Ploči, bilo preko stranice vašeg profila. Za pretragu svojih tema, koristite stranicu Napredne pretrage i ispunite različite mogućnosti na odgovarajući način.
Vrh

Praćenje Tema i Beleške

Koja je razlika između beleški i praćenja?
Beleženje u phpBB3 je kao beleženje u vašem veb pregledaču. Niste neophodno obavešteni o tome kada ima neka izmena, ali možete kasnije doći nazad na temu. Praćenje će vas, međutim, obavestiti o tome kada ima izmena na temi ili forumu preko vašeg omiljenog načina.
Vrh

Kako da pratim određene forume ili teme?
Za praćenje određenog foruma, kliknite na vezu „Prati forum“ po ulasku u taj forum. Za praćenje teme, odgovorite na temu s označenom kućicom za praćenje, ili kliknite na vezu „Prati temu“ u samoj temi.
Vrh

Kako da uklonim svoja praćenja?
Da biste uklonili svoja praćenja, otidite do svoje Korisničke Kontrolne Ploče i sledite veze do svojih praćenja.
Vrh

Prilozi

Koji prilozi su dozvoljeni na ovom forumu?
Svaki administrator foruma može omogućiti ili onemogućiti određene tipove priloga. Ukoliko niste sigurni šta je dozvoljeno za dodavanje, povežite se s administratorom foruma za pomoć.
Vrh

Kako da pronađem sve svoje priloge?
Da biste našli spisak svojih priloga koje ste dodali, idite na svoju Korisničku Kontrolnu Ploču i sledite veze do odeljka priloga.
Vrh

phpBB 3 Pitanja

Ko je napisao ovaj forum?
Ovaj program (u svom neizmenjenom obliku) napravila je, izdala i zaštitila od kopiranja phpBB Grupa. Dostupan je pod GNU General Public Licence i može biti slobodno distribuiran. Vidite vezu za više pojedinosti.
Vrh

Zašto X mogućnost nije dostupna?
Ovaj program je napisan od strane i licenciran kroz phpBB Grupu. Ukoliko verujete da neka mogućnost treba da bude dodata, molimo, posetite phpbb.com veb stranicu i vidite šta phpBB Grupa ima da kaže. Molimo, nemojte slati zahteve za novim mogućnostima na forum phpbb.com, Grupa koristi sourceforge da podrži traženje novih mogućnosti. Molimo, pročitajte u forumima i vidite kakva bi, ukoliko je ima, naša pozicija već mogla da bude za tu mogućnost i onda sledite postupak koji je tamo dat.
Vrh

S kim da se povežem povodom uvredljivih i/ili zakonskih stvari koje su u vezi s ovim forumom?
Bilo koji od administratora na spisku „Tim“ stranice bi trebalo da bude odgovarajući da se povežete s njim povodom svojih primedbi. Ukoliko još uvek ne dobijate odgovor, trebalo bi da se povežete s vlasnikom domena (uradite whois proveru) ili, ukoliko se ovo izvršava na besplatnom servisu (npr. Yahoo!, free.fr, f2s.com itd), upravu ili odeljak za zloupotrebe tog servisa. Molimo, znajte da phpBB Grupa nema u potpunosti nikakvu nadležnost i da ne može ni na koji način biti smatrana odgovornom oko toga kako, gde i od strane koga se ovaj forum koristi. Nemojte se povezivati s phpBB Grupom u smislu bilo koje zakonske (cease and desist, liable, defamatory comment itd.) stvari koja nije u neposrednom odnosu s phpBB.com veb stranicom, ili, posebno, samim programom phpBB po sebi. Ukoliko ste poslali e-mail phpBB Grupi o upotrebi ovog programa od treće strane, onda bi trebalo da očekujete sažet odgovor ili nikakav odgovor uopšte.
Vrh
cron

Index stranicaTimObriši sve kolačiće boarda
Danas je Nedelja, 21. Jul 2024, 05:59 • Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod – www.CyberCom.rs