DommY je napisao:2.Zasto djelit prvu jednadzbu s drugom? Nemogu povezat zasto kako..?
DommY je napisao:3. isto tako sve je jasno
jedino npr ne kuzim kako bi inace nasao koliko je [inlmath]n[/inlmath], ako bi npr imao ovako; [inlmath]2^n=6578[/inlmath]
[inlmath]2^n=512[/inlmath] znam napamet, [inlmath]2^7=128[/inlmath], [inlmath]2^8=256[/inlmath], [inlmath]2^9=512[/inlmath] itd to znam napamet al kako bi dobio [inlmath]n[/inlmath] u ovom primjeru s [inlmath]6578[/inlmath] ?
DommY je napisao:2. Evo ide slika, jer neznam kako da to sve rjesim, imam [inlmath]q^2[/inlmath], [inlmath]q^4[/inlmath]...sta ce ovo mozda bit [inlmath]4[/inlmath] rjesenja ? pls da nebude...
DommY je napisao:a sta se tice ovog trećega, kako cu s kalkulatorom izracunat [inlmath]2^n=23141513[/inlmath]?
Kako cu nac [inlmath]n[/inlmath]? necu valjda pokusavat pogadat koji je broj [inlmath]n[/inlmath] pomocu kalkulatora pa kad dode taj broj eto ga
DommY je napisao:Kako odrediti diferenciju? Da imam prvi i recimo jos jedan bi mogao, ovako neide?
DommY je napisao:Šta znaci ovaj [inlmath]n[/inlmath]-ti član niza je [inlmath]66[/inlmath]? Koji je to clan? [inlmath]n[/inlmath]-ti? sta to znaci?
DommY je napisao:Koliko članova ima ovaj niz? [inlmath]66[/inlmath] mozda?
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju