Najava preseljenja na drugi hosting

PostPoslato: Utorak, 18. April 2017, 12:59
od Daniel
Kao što ste verovatno i sami primetili, forum je u proteklom periodu često bio nedostupan, a i kad je dostupan radi prilično sporo. Ovi problemi nisu do Matemanije, već do Beotela, kod kojeg je Matemanija hostovana. Više puta sam im se zbog toga obraćao, bilo je nekih pokušaja rešavanja ovog problema, ali sva ta rešenja su bila kratkoročna, uvek bi se posle nekog vremena stanje vratilo na staro. Jednostavno – Beotelov hosting je takav kakav je, od njih sam odustao i rešio da u toku naredne nedelje preselim Matemaniju na drugi hosting provajder za koji sam dobio dobre preporuke.
Tokom ovog preseljenja postojaće jedan nestabilan vremenski period, koji se naziva vreme DNS propagacije, tokom kojeg posetiocima može, bez nekog pravila, biti prikazan ili sadržaj na starom ili sadržaj na novom serveru. Zbog toga će biti neophodno da tokom tog perioda bude onemogućena registracija i prijavljivanje na forum, kao i bilo kakva izmena sadržaja foruma. U protivnom, dešavalo bi se da postovi objavljeni tokom tog perioda završe na starom serveru, pa nakon potpunog prelaska na novi server jednostavno nestanu. Ista stvar i s novim korisnicima koji bi se u tom periodu registrovali – postojala bi mogućnost da nakon stabilizacije rada jednostavno nestanu iz baze.
Zato vas molim da imate strpljenja za ovaj dvodnevni „read-only“ režim rada foruma koji će se desiti u toku naredne nedelje, jer se zaista nadam da će se isplatiti i da će forum nakon toga raditi mnogo brže i da će mnogo ređe biti nedostupan.

Re: Najava preseljenja na drugi hosting

PostPoslato: Subota, 29. April 2017, 19:35
od Daniel
Preseljenje na novi hosting je izvršeno, nadam se da se strpljenje isplatilo. Danas oko podne istekao je i taj dvodnevni rok za stabilizaciju rada (pomenuto vreme propagacije), tako da je proces u potpunosti završen.
Bilo kakav feedback s vaše strane (kako vam se čini sadašnja brzina i pouzdanost rada foruma u odnosu na dosadašnje) dobro bi došao. :)
(Što se mene tiče, ja sam prilično zadovoljan.)