Sinisa je napisao:i na kraju kada sam citavu tu jednacinu podjelio sa [inlmath]\cos^2x[/inlmath] dobio sam kvadratnu jednacinu [inlmath]-t^2+t-2=0[/inlmath]
... a diskriminanta te kvadratne jednačina je negativna, prema tome, nisi nikako mogao dobiti ona realna rešenja...
Sinisa je napisao:mozes li ovde samo napisati kako si ti dosao do rjesenja [inlmath]\sin x=\cos x[/inlmath] zato sto mislim da je moje dosta komplikovano
Govoriš o ovom mom postupku, o ovom poslednjem koji sam pokazao?
Rešenje [inlmath]\cos2x=0[/inlmath] je, u kombinaciji s uslovom da [inlmath]x[/inlmath] pripada [inlmath]I[/inlmath] ili [inlmath]III[/inlmath] kvadrantu, zapravo isto što i [inlmath]\sin x=\cos x[/inlmath]. Jer, iz toga sledi da je [inlmath]x=\frac{\pi}{4}+k\pi[/inlmath], što bi se takođe dobilo i iz [inlmath]\sin x=\cos x[/inlmath].
A može se to i ovako posmatrati:
[dispmath]\cos2x=0\quad\Rightarrow\quad\cos^2x-\sin^2x=0\quad\Rightarrow\quad\left(\cos x+\sin x\right)\left(\cos x-\sin x\right)\quad\Rightarrow\\
\Rightarrow\quad\cos x+\sin x=0\quad\lor\quad\cos x-\sin x=0\quad\Rightarrow\\
\Rightarrow\quad\cos x=-\sin x\quad\lor\quad\cos x=\sin x\quad\Rightarrow\\
\Rightarrow\quad\cancel{x=-\frac{\pi}{4}+k\pi}\quad\lor\quad\enclose{box}{x=\frac{\pi}{4}+k\pi}[/dispmath]

.Po čemu si zaključio da ga ja nisam uradio?Napisao sam već ranije da imam jedno rješenje koje je dugo dosta i slično tvome i dobije se isti rezultat.A ovo je drugo rješenje baš je suprotno od prvoga.Kratko je stane na jedan list i naglašeno da nije konačno već samo neki pokušaj.I tu nema šta.