Ma, slobodno, ništa se ja ne bunim.

Jedino, kao što rekoh, neophodno je naglastiti da to s negativnim binomnim koeficijentima
nikako ne pokušavate na srednjoškolskim testovima ili prijemnim ispitima, kako ne biste bzvz ostajali bez bodova na tom zadatku, koji vrlo verovatno ne bi bio priznat...

Ali, kad smo već o tome počeli, evo i da se ja malo uključim u raspravu.

Ako može neko da mi pojasni to s parnim [inlmath]k[/inlmath], pošto očigledno nešto tu ne razumem... Prvo, mi u ovom zadatku imamo dva binomna koeficijenta, [inlmath]x\choose1[/inlmath] i [inlmath]x+4\choose2[/inlmath]. Kod ovog prvog binomnog koeficijenta [inlmath]k[/inlmath] je
neparno.
Drugo, ako uvrstim rešenje [inlmath]x=-36[/inlmath] u početnu jednačinu, koliko vidim, jednačina
jeste zadovoljena:
[dispmath]12{-36\choose1}+{-36+4\choose2}=96[/dispmath][dispmath]12{-36\choose1}+{-32\choose2}=96[/dispmath][dispmath]12\cdot\frac{-36}{1}+\frac{\left(-32\right)\cdot\left(-33\right)}{2}=96[/dispmath][dispmath]-12\cdot36+16\cdot33=96\quad\left/:16\right.[/dispmath][dispmath]-3\cdot9+33=6[/dispmath][dispmath]-27+33=6[/dispmath][dispmath]6=6[/dispmath][dispmath]\top[/dispmath]
ili ja tu nešto previđam?