indira-aa je napisao:Moze li slika za zadatak, stvarno mi je potrebna
indira-aa je napisao:[inlmath]\vec{M_1M_2}[/inlmath] da li ovo odredjujem ovako [inlmath](x_2-x_1,\;y_2-y_1,\;z_2-z_1)[/inlmath] pa dobijem onda koordinate vektora [inlmath]M_1M_2(-1,-1,-2)[/inlmath] i [inlmath]M_2M_3(2,4,1)[/inlmath]

indira-aa je napisao:EVO DOBILA SAM [inlmath](7,-3,-2)[/inlmath] vektor normale iz prve hahaha.. sad cu probati to dalje
indira-aa je napisao:Eh sad za [inlmath]\cos[/inlmath] ugla.. ja dobijem u brojniku [inlmath]-3[/inlmath], a u nazivniku [inlmath]\sqrt{62}\cdot\sqrt{1}[/inlmath]??

Daniel je napisao:indira-aa je napisao:Eh sad za [inlmath]\cos[/inlmath] ugla.. ja dobijem u brojniku [inlmath]-3[/inlmath], a u nazivniku [inlmath]\sqrt{62}\cdot\sqrt{1}[/inlmath]??
Daniel je napisao:Treba da se dobije ugao od približno [inlmath]112,4^\circ[/inlmath], što se može zameniti i njemu suplementnim uglom, tj. [inlmath]180^\circ-112,4^\circ=67,6^\circ[/inlmath]
Daniel je napisao:Tako što sad lepo nađeš [inlmath]\arccos\left(-0,38\right)[/inlmath] i dobiješ [inlmath]112,4^\circ[/inlmath], upravo kao što sam i napisao da treba da se dobije:
indira-aa je napisao:Dobijem da je [inlmath]\arccos=1,960592[/inlmath]..kako to pomocu digitrona pretvoriti u stepene??
indira-aa je napisao:Ako moze pojasnjenje jos vezano za ovo:
racunanje vrijednosti trig.funkcija razlicitih uglova zadanih u stepenim (min i sek) i radijanima. pomocu kalkulatora.??
Zavisi od samog kalkulatora, pogledaj u njegovo uputstvo, treba da je tamo objašnjeno.
Povratak na ANALITIČKA GEOMETRIJA
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost