Rešenje ti je OK, postupak ti je OK, s tim što imaš jedan suvišan deo:
Sinisa je napisao:i kada sam to nasao dobio sam prave koje prolaze kroz tacke [inlmath]AD[/inlmath] i [inlmath]AB[/inlmath] kasnije sam nasao i prave ostalih stranica tako sto sam koristio [inlmath]k_1\cdot k_2=-1[/inlmath]
Kada si dobio pravce [inlmath]AD[/inlmath] i [inlmath]AB[/inlmath], nije bilo potrebe da koristiš formulu [inlmath]k_1\cdot k_2=-1[/inlmath] radi određivanja ostale dve stranice. Znaš da je [inlmath]BC\parallel AD[/inlmath], prema tome, znaš i da je [inlmath]k_{BC}=k_{AD}[/inlmath]. Po istoj logici, mora važiti i [inlmath]k_{CD}=k_{AB}[/inlmath], jer je i [inlmath]CD\parallel AB[/inlmath].
Može se uraditi i na drugi način, bez korišćenja formule za ugao između dve prave, a preko opisane kružnice.

- kvadrat.gif (4.28 KiB) Pogledano 3849 puta
Odredimo središte duži [inlmath]AC[/inlmath]. To će biti tačka [inlmath]O[/inlmath] s koordinatama [inlmath]\left(3,3\right)[/inlmath]. Ona će, ujedno, predstavljati i centar kvadrata i centar kružnice opisane oko kvadrata. Poluprečnik te kružnice je jednak rastojanju [inlmath]OA[/inlmath], odnosno [inlmath]OC[/inlmath] – kada izračunamo, dobićemo [inlmath]r=OA=OC=\sqrt5[/inlmath]. Prema tome, jednačina opisane kružnice, budući da joj je centar u [inlmath]\left(3,3\right)[/inlmath] a poluprečnik [inlmath]\sqrt5[/inlmath], glasiće
[dispmath]\left(x-3\right)^2+\left(y-3\right)^2=5[/dispmath]
Na toj kružnici će se nalaziti i tražena temena [inlmath]B[/inlmath] i [inlmath]D[/inlmath].
Kroz tačku [inlmath]O[/inlmath] postavimo pravu koja je normalna na [inlmath]AC[/inlmath]. Za jednačinu te prave dobije se
[dispmath]y=-\frac{x}{2}+\frac{9}{2}[/dispmath]
Temena [inlmath]B[/inlmath] i [inlmath]C[/inlmath] se nalaze na toj pravoj.
Pošto se temena [inlmath]B[/inlmath] i [inlmath]C[/inlmath] nalaze i na kružnici [inlmath]\left(x-3\right)^2+\left(y-3\right)^2=5[/inlmath] i na pravoj [inlmath]y=-\frac{x}{2}+\frac{9}{2}[/inlmath], njih ćemo dobiti u presecima te kružnice i te prave. Znači, rešimo sistem od ove dve jednačine po [inlmath]x[/inlmath] i po [inlmath]y[/inlmath].