Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba

Index stranica OSTALE MATEMATIČKE OBLASTI VEROVATNOĆA

Dinamo vjerojatnost da će igrati kod kuće sa Realom

[inlmath]P\left(A_k/B\right)P\left(B\right)=P\left(B/A_k\right)P\left(A_k\right)[/inlmath]

Dinamo vjerojatnost da će igrati kod kuće sa Realom

Postod tapi505 » Utorak, 27. Avgust 2024, 15:38

9 momčadi se nalaze u 4 grupe,a u jednoj grupi od 9 ekipa je i Dinamo....zanima me kolika je vjerojatnost da će Dinamo igrati s Real Madridom...U grupi od 9 ima 8 kola s tim da svaka momčad igra 4 utakmice kod kuće i 4 u gostima....a postoji 8 nositelja od kojih će po 2 biti u svakoj grupi,Real je jedan od njih....Molim vas da mi neko izračuna vjerojatnost da će Dinamo biti u grupi sa Realom i ako bude u grupi da će u Zagrebu igrati svoju tekmu protiv Reala....Ja mislim ako ima 36 momčadi četvrtina je 25 posto a onda u grupi,a od nositelja to je 12,5% i još je 50% kod kuće ili u gostima....i sad me zanima koji je konačna vjerojatnost da će Dinamo biti u grupi od 9 momčadi i da će Real kao jedan od 8 nositelja(dva idu u svaku od 4 grupe)biti s Dinamom,i na kraju da će igrati u Zagrebu (pola-pola).Hvala unaprijed na odgovoru....
tapi505  OFFLINE

Zahvalio se: 0 puta
Pohvaljen: 0 puta

Sharuj ovu temu na:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace Share on Google+ Google+

Povratak na VEROVATNOĆA