Milovan je napisao:a) U tom trenutku je [inlmath]h(t)=0[/inlmath], pa je [inlmath]-3t^2+36t=0[/inlmath], odnosno [inlmath]3t(12-t)=0[/inlmath], pa je traženo vreme [inlmath]t=12\mbox{ s}[/inlmath]
Milovan je napisao:Izvod od [inlmath]h(t)[/inlmath] po [inlmath]t[/inlmath] je: [inlmath]-6t+36[/inlmath]. Izjednačavanjem sa nulom: [inlmath]t=6\mbox{ s}[/inlmath], dobijamo trenutak kada je telo u najvišoj tački putanje. Maksimalna visina je [inlmath]h(6)=-3\cdot 6^2+36\cdot 6=36\cdot 3=108\mbox{ m}[/inlmath]
indira-aa je napisao:Milovan je napisao:a) U tom trenutku je [inlmath]h(t)=0[/inlmath], pa je [inlmath]-3t^2+36t=0[/inlmath], odnosno [inlmath]3t(12-t)=0[/inlmath], pa je traženo vreme [inlmath]t=12\mbox{ s}[/inlmath]
Hmm kako znam da je [inlmath]t=0[/inlmath]?
indira-aa je napisao:Hmm moze li izrada?
Nigde i ne piše da je [inlmath]t=0[/inlmath], piše da je [inlmath]h\left(t\right)=0[/inlmath].
Mislim da previše sebe potcenjuješ.
indira-aa je napisao:Nigde i ne piše da je [inlmath]t=0[/inlmath], piše da je [inlmath]h\left(t\right)=0[/inlmath].
Pa da odkud to [inlmath]h(t)=0[/inlmath].
indira-aa je napisao:Mislim da previše sebe potcenjuješ.
Heej nemoj mi zamjeriti sto trazim izradu ako moze, ja sam ti nesigurna u sebe, nicemu ne vjerujem dok to ne vidim svojim ocima, pa tako ni sebi, znam ne valja to, ali de sta ces. hahaha
Pa dobro, to je i razumljivo, ali daj onda napiši ovde svoj postupak, pa ćemo ti mi reći valja li ili ne. Jedino na taj način možeš sve ovo savladati kako treba.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju