Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba

Index stranica ‹ OSTALE MATEMATIČKE OBLASTI ‹ ALGEBRA

Nejednacina domen

[inlmath]a^2-b^2=\left(a+b\right)\left(a-b\right)[/inlmath]

Re: Nejednacina domen

Postod maxaa » Četvrtak, 13. Jun 2013, 20:08

1.jul, hmm... To nikako nece biti dobro za one koji budu hteli upisati FON ili ETF, npr ja i dosta mojih poznanika imamo u planu da uplatimo polaganje prijemnog i na FON-u i na ETF-u, pa gde bolje prodjemo to cemo upisati :) Do sad bar nije bilo zapazenog slucaja da se poklope prijemni na ova dva fakulteta sa terminima, ipak su to nezvanicni podaci, a konsultacije medju fakultetima tek treba da budu u vezi usaglasenosti termina, tako da „o tom potom“.

Elem,
Daniel je napisao:Odmah treba postaviti uslove da argumenti logaritma budu veći od nule, tj. da je [inlmath]x-3>0[/inlmath] i da je [inlmath]x+3>0[/inlmath]. Iz prvog uslova sledi [inlmath]x>3[/inlmath], a iz drugog [inlmath]x>-3[/inlmath], pa je presek ta dva uslova [inlmath]x>3[/inlmath]. Verovatno je to taj uslov o kojem govoriš.

to je greska koju sam napravio :idea: nisam postavio uslove ne pocetku zadatka.. :facepalm:

Hvala! :)
Obrazovanje, to je ono, što ostane, nakon što osoba zaboravi sve, što je naučila u školi.
Albert Einstein
Korisnikov avatar
maxaa  OFFLINE

Zahvalio se: 98 puta
Pohvaljen: 20 puta

Sharuj ovu temu na:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace Share on Google+ Google+
Prethodna

Povratak na ALGEBRA