eseper je napisao:Hvala obojiciPada li vam možda napamet što bi me još moglo dopasti uz kompleksni? Znači, uvijek bude neki preduvjet za rješavanje samog zadatka, primjerice kao u ovom dobiti [inlmath]C[/inlmath], ili kao u ovom dobiti rješenje sustava... Uz dijeljenje, kao u zadatku poviše, može me još dopasti na primjer pomnožiti neke izraze ili možda potencirati, korjenovati... što bi se još moglo ubaciti u takav zadatak? Ima li ideja?
eseper je napisao:U međuvremenu evo sljedećeg na provjeru:
[dispmath]\left[z+\left(\sqrt{3}+i\right)^6\right]^3=\frac{(i-1)^4}{(i+1)^3+Im(i+1)^3}[/dispmath][dispmath]\cdots[/dispmath][dispmath][z{\color{red}+}64]^3=\frac{-4}{2i}[/dispmath]
eseper je napisao:[inlmath][z+64]^3={\color{red}-}2i\quad /\sqrt[3]{}[/inlmath]
[inlmath]\frac{-4}{2i}=\frac{-2}{i}=\frac{-2}{i}\cdot\frac{i}{i}=\frac{-2i}{i^2}=\frac{-2i}{-1}=2i[/inlmath]eseper je napisao:[dispmath]\mathrm{tg}\:\phi={\color{red}\mathrm{tg}\frac{-2}{0}=\infty=\frac{3\pi}{2}}[/dispmath]
Već sam ti bio napisao da takve jednakosti nisu tačne, na šta si odgovorio Lako ćemo za to... Daniel je napisao:Najsigurnije ti je da pogledaš zadatke iz prethodnih rokova, mislim da će ti to biti najpouzdaniji odgovor na tvoje pitanje.
Daniel je napisao:Već sam ti bio napisao da takve jednakosti nisu tačne, na šta si odgovorio Lako ćemo za to...
Zaslužio sam
eseper je napisao:Hvala obojiciPada li vam možda napamet što bi me još moglo dopasti uz kompleksni? Znači, uvijek bude neki preduvjet za rješavanje samog zadatka, primjerice kao u ovom dobiti C, ili kao u ovom dobiti rješenje sustava... Uz dijeljenje, kao u zadatku poviše, može me još dopasti na primjer pomnožiti neke izraze ili možda potencirati, korjenovati... što bi se još moglo ubaciti u takav zadatak? Ima li ideja?
eseper je napisao:[dispmath]iz^5\left[z^2+2i+(1-i)\right]-\left(i+\sqrt{3}\right)\left[z^2{\color{red}-}2i+(1-i)\right]=0[/dispmath]
pa sam vjerojatno zbog toga stavio i minus ovde na forumu. Stvarno se izvinjavam, ne trebaš sada računati, proći ću sutra opet sve po 4. put... Povratak na KOMPLEKSNA ANALIZA
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju